Lirik Lagu Pilihan

Kenangan Terindah – SAMSON

aku yang lemah tanpamu
aku yang rentan karena
cinta yang tlah hilang darimu
yang mampu menyanjungkuselama mata terbuka
sampai jantung tak berdetak
selama itu pun aku mampu untuk mengenangmu
darimu
ku temukan hidupku
bagiku kaulah cinta sejati

bila yang tertulis untukku
adalah yang terbaik untukmu
kan ku jadikan kau kenangan
yang terindah dalam hidupku
namun tak kan mudah bagiku
meninggalkan jejak hidupku
yang tlah terukir abadi
sebagai kenangan yang terindah

About these ads

July 6, 2006 - Posted by | Samson

74 Comments »

  1. from kakashiema

    Comment by yana | September 24, 2006 | Reply

  2. kenangan terindah

    Comment by ain | September 24, 2006 | Reply

  3. a good songs

    Comment by arianna | November 21, 2006 | Reply

  4. lagu sedey sgt…

    Comment by NaNa | April 16, 2007 | Reply

  5. i love the songs

    Comment by aina | May 4, 2007 | Reply

  6. bukan diriku
    malam ku masih mencintaimu

    Comment by aina | May 4, 2007 | Reply

  7. i love this song , damn it !

    Comment by tash | June 24, 2007 | Reply

  8. kenangan yg terindah ketika ku bersama dia

    Comment by dinnie | July 23, 2007 | Reply

  9. kenangan yg terindah ketika dia mencintai aku

    Comment by dinnie | July 23, 2007 | Reply

  10. this song really reminds me on me and my ex lover…i still love the someone…kenangan terindah antara kami akan saya simpankan dalam hatiku…sehingga sekarang, saya masih mencintai mu…walaupun kamu tidak lagi mencintai saya, tetap akan saya mengingati mu…

    Comment by Ignatius | July 30, 2007 | Reply

  11. LAGU NI MENGINGAT KAN SAYA PADA SESEORANG

    Comment by puteri | August 2, 2007 | Reply

  12. tis song vy nice..and tis song also is my first favourite malay song..

    Comment by Hamtaro Tan | August 25, 2007 | Reply

  13. Lagu ini mengingatkanku… akan kenanganku bersama dia yang telah pergi selamanya…. karena ku banyak belajar darinya.

    Comment by D!en@ | September 27, 2007 | Reply

  14. lagu ne.. bakal mneman Dewi slps ini…

    Comment by DeWiHati | January 21, 2008 | Reply

  15. Perpisahan adalah jln terakhir kami.tiada jalan penyelesaian lagi wlupun masih saling mencintai antara satu sama lain.terlalu sukar utuk aku terima kenyataan ini.lagu “kenangan terindah” dari nya..wlupun takdir memisahkan kami tetapi “dia” tetap dalam hatiku sampai akhir hayat…”JAFARUL..I LOVE U FOREVER”

    Comment by ja'yanz equinox | March 11, 2008 | Reply

  16. lagu ini digunakan ketika saya kem di Kompleks Sukan Mumong,Belait,Brunei Darussalam ketika malam kebudayaan pada malam kedua lagu ini membuat saya menangis bila saya mendengarnya! untuk peserta yang mengikut Kem Tunas Belia ini ucapan saya minta maaf atas kesalahan ku klau saya bercakap kasar atau menggunakan bahasa kasar dengan kamu!

    Comment by Arinah | March 28, 2008 | Reply

  17. lagu ini adalah lau pilihan no 1 saya sebagai lagu pop.walaupun lagu ii kisah cita tapi saya boleh buat lagu ini sebagai lagu persahabatan saya dengan seorang gadis yang manis namanya dilah binti shukri

    Comment by ummu aina baharuddin | March 28, 2008 | Reply

  18. Putri Yang Terbuang-

    aku yang lemah tanpamu
    aku yang rentan karena
    cinta yang tlah hilang darimu
    yang mampu menyanjungkuselama mata terbuka
    sampai jantung tak berdetak
    selama itu pun aku mampu untuk mengenangmu
    darimu
    ku temukan hidupku
    bagiku kaulah cinta sejati

    bila yang tertulis untukku
    adalah yang terbaik untukmu
    kan ku jadikan kau kenangan
    yang terindah dalam hidupku
    namun tak kan mudah bagiku
    meninggalkan jejak hidupku
    yang tlah terukir abadi
    sebagai kenangan yang terindah

    Comment by dinna | April 6, 2008 | Reply

  19. walaupun kau dikejahuan aku tetap menyayangi mu

    Comment by ikin | May 6, 2008 | Reply

  20. best sgt lagu ni.. memang teringat masa bercinta dlu.. memang susah nk lupakan 1st love..

    Comment by baby carloz | August 7, 2008 | Reply

  21. Lagu ni mmg best !!! pertama kali sye dgr kat skolah..smua kwn[2] sye pun nyanyi KECUALI sye..buat malu je…tp skrg sy dah tau !!! haha..enjoylah lagu nie..BEST !!!

    Comment by Jasmine | August 9, 2008 | Reply

  22. nice song…i like it!!! gud luck samsons..

    Comment by liyana | September 22, 2008 | Reply

  23. lagu nie memang best… good luck samsons

    Comment by ain thuraiya | November 5, 2008 | Reply

  24. this song i give to my best friend at germany as my memory … she so sad went i need to leave germany

    Comment by nanie | April 3, 2009 | Reply

  25. so cool

    Comment by ana berjaya | April 3, 2009 | Reply

  26. engkaulah kenangan yg paling indah dalam hidupku..semua berasal dari kesalahanku..maafkan aku.

    Comment by irwanseis | June 21, 2009 | Reply

  27. Kenangan ku terindah

    Comment by Wawan | July 1, 2009 | Reply

  28. w gak ngerti sama misteri lagu samsons, gak nyambung tau gak, apa sich maksud nya?

    Comment by Dara | July 4, 2009 | Reply

  29. AIIIIIIIIII………………..ASKOM………………….. NK KNLAN LEH X?

    Comment by shikin | July 22, 2009 | Reply

    • WASQOM
      blh jha

      Comment by TARI LISWANTI | March 23, 2013 | Reply

  30. sedih plak
    mendengarnya

    Comment by Daus | October 20, 2009 | Reply

  31. best nye teringat pulak dekat majlis pesaraan puan eaishah

    Comment by wana | November 25, 2009 | Reply

  32. lagu nih memang ingatkan aq pada dier…cinta pandang pertama la….sekarang dier dah takde..study kat adelaide..raser cam semangat nak g belajar kalau dier takda…hurm,,,,syatees..i lov u

    Comment by mael | January 8, 2010 | Reply

  33. ade dak cina ske lgu ni

    Comment by dhuria | February 13, 2010 | Reply

  34. ade dak cina sker lgu ni

    Comment by dhuria | February 13, 2010 | Reply

  35. lgu nie tlh m’gmbrkan kenangan ak b’sme si die sejak f4 smpi skrg…dgr je lgu nie di radio ak t’ingat akn die

    Comment by leiyla | March 8, 2010 | Reply

  36. lagu ni best sgt…teringat kenangan bersama orang tersayang..dia telah pergi buat selamanya…Allah lebih menyayanginya….

    Comment by sha | April 20, 2010 | Reply

  37. best2.. scandel br je bg lg nie… :)

    Comment by sofea | May 25, 2010 | Reply

  38. , lggu niie ccok bngget …. bngget …. bngett mha aqq ,
    , krna aqq lmah tnppa pccar prttma q yyg dllu ,
    ,dyya adllah spirit dllam hdup q,
    ,aqq mhoon qmm kmblii dllam pluk Q ,
    ,moyyz pLeazze bee syyank bngttz mha qm ,
    ,qome back too bundda yyandda ,

    Comment by dhini | July 7, 2010 | Reply

  39. i like

    Comment by chacha | September 7, 2010 | Reply

  40. nii kHan Lgu kNgan gw,,,,,,,,,
    ,bGuz bgtd cii Lgu’a,,,,
    .so sWeet….

    Comment by dHa mUtz | October 5, 2010 | Reply

  41. Izin saya Copy, buat tugas sodara,..

    Comment by rushcupz | January 14, 2011 | Reply

  42. best sgt lagu nie!!!!! teringt pd seseorg….rindu giler kat dier….dlu slalu nyanyi lgu nie kt sya…

    Comment by syira | April 1, 2011 | Reply

  43. best sngat lgu nie…salah 1 lgu feveret sy..wlaupn lgu nie b’kisar tntang cnta,sy tujukn lgu nie khas buat bkas kwan baik sy yg sungguh m’mahami diri nie…trimas bebanyak..

    Comment by zakrina | April 3, 2011 | Reply

  44. lagu sangat best lagu buatkan ramai yang sedih
    tapi lagu kisah tentang putus cinta tapi lagu ini kami buat untuk perpisahan guru kami.

    Comment by iylia najwa | April 5, 2011 | Reply

  45. tnp mu apa pun itu ta akan indah………………….

    Comment by Etha Ajah | July 23, 2011 | Reply

  46. so sweet men…

    Comment by umar reky | September 26, 2011 | Reply

  47. wew

    Comment by giri | September 28, 2011 | Reply

  48. Sya tlh memilih lagu ini untuk jdi lagu perpisahan d sekolah kami..!! :)

    Comment by shima | October 16, 2011 | Reply

  49. saya dan kawan2 akn menyanyikan lagu ini sempena malam nustrajia(mlm PIBG).sksb (sklh kebangsaan sungai buaya)

    Comment by sakinah al"izzah | October 21, 2011 | Reply

  50. Lagu ini mengingatkan aku pada seseorang

    Comment by lia marini | January 13, 2012 | Reply

  51. kunyukkk misyu

    Comment by Ina Karlina Heryanto | February 25, 2012 | Reply

  52. dngerin lgu nie rsnxa ingnt nangis,krna nie mnggmbrkan so2k dy yg dlu prnh dha d hty

    Comment by vani | April 28, 2012 | Reply

  53. sedih banget denger lagu ini ,,, …ingat masa2 indah bersama teman N sahabat

    memang semua itu adalah ,,,,,KENANGAN TERINDAH …..

    Comment by tiara saidah lutfi | July 7, 2012 | Reply

  54. nIe LgU e5ng the best dech …
    xU cXa Lgu nie,n xu pngn bngt nynyi inz lgue nie wat czrang ….
    i hope you love me fri

    Comment by An!czha | November 1, 2012 | Reply

  55. lgu nie 5ng the best eaw …
    xu cxa bngtz lgu nie,n pngn bwain lgu nie xloe d’suruh nynyi d’cx0lah …
    n bwain wat fri

    Comment by An!czha | November 1, 2012 | Reply

  56. feri i love you

    Comment by An!czha | November 1, 2012 | Reply

  57. Aq terhanyut dngn lagu in.. Lagu’ in m’bwt org” yg mndngrx pda meloo’ smua

    Comment by Ayuirmhayanty SyankQamu Clamanya | December 2, 2012 | Reply

  58. Lguny mengingat kn dgn kenangan

    Comment by Eni putri | February 27, 2013 | Reply

  59. meskipun kita udg ptus tapi ak akn slalu menyayangimu
    by;TARI LISWANTI

    Comment by TARI LISWANTI | March 23, 2013 | Reply

  60. Best dEh

    Comment by Endah | April 3, 2013 | Reply

  61. I Like this…….!!

    Comment by jena on | May 7, 2013 | Reply

  62. This song good… :D

    Comment by Shella | September 8, 2013 | Reply

  63. Buka link ini. Penggubahan pada lirik lagu samson-kenangan terindah. Gak kalah kerennya kok ;) please ceck :) http://reztikacahyani.blogspot.com/2013/11/penggubahan-pada-lirik-lagu.html?m=1

    Comment by reztika cahyani | December 6, 2013 | Reply

  64. Lagu faforit q

    Comment by Rahma Faedila | December 22, 2013 | Reply

  65. Bwt ozi

    Comment by Rosdiana | January 19, 2014 | Reply

    • Bwt mantan q. . .walopun aq dah jauh m dia,n aq memilih pergi dari hdup dia,tp sparuh hati nie mash mlik dia. . .krna dia yg dah bwt ku kecewa skaligus bhagia. . . . . .

      Comment by Rosdiana | January 19, 2014 | Reply

  66. Samson=fens ku
    kenangan terindah=lagu kesukaan ku

    Comment by Yosep saputra | February 10, 2014 | Reply

  67. lgu ini yg mengingat kan aqu sma my zihan

    Comment by Dee cieladog | February 27, 2014 | Reply

  68. hufkh ngenes.. meningqal kan orang yg kta synk.-

    26,12,13 hanya lah knangan—

    Comment by Dee cieladog | February 27, 2014 | Reply

  69. Mantap (y), suka banget sama lagu ini

    Comment by Fitri wijaya | March 21, 2014 | Reply

  70. Aq suka lagunya ENAK PISAN EUY LAGUNA :*

    Comment by Desti | April 3, 2014 | Reply

  71. Semua yg tlah terjadi ax simpan sbgai kenangan terindah

    Comment by fatikah FM | April 26, 2014 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: